Αύγουστος 23, 2016
Κριθαρώτο με μανιτάρια Shiitake

Υλικά :

500γρ κριθαράκι

50γρ. αποξηραμένα μανιτάρια Shiitake

2 - 3 τομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

χυμός 3 τομάτων

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένο

λίγο αποξηραμένο βασιλικό

αλάτι και πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο. Έπειτα σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά, το βασιλικό, και τις τομάτες σε κύβους.
  • Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το κριθαράκι με τον χυμό τομάτας, το ελαιόλαδο, το μείγμα που σωτάραμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε  λίγο νερό.
  •  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να πιει το νερό του.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!