Μάιος 30, 2017
Σπιτικά μαλακά μουστοκούλουρα!

Υλικά: 

1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 

150 γρ. πετιμέζι 

200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 

200 γρ. νερό

150 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. κονιάκ

1/2 κ.γ. αμμωνία

1 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική

250γρ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι, την ζάχαρη, το λάδι και το κονιάκ. Αφού ανακατέψουμε σε ένα άλλο μπωλάκι την αμμωνία, την κανέλα, το μπέικιν, το γαρύφαλο, την σόδα τα ρίχνουμε στο μπωλ με το νερό. Έν συνεχεία, ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη. Μετά πλάθουμε τα μουστοκούλουρά μας στα σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας αφού πρώτα της έχουμε στρώσει μία λαδόκολα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. 

(* Εάν θέλουμε να γίνουν πάρα πολύ μαλακά, τα σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί χωρίς να ακουμπά στα μουστοκούλουρα)

Καλή επιτυχία!