5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. 20% άνω των 120 ευρώ*.Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ.Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros and 12% more on orders over 120 euros
*περι μεταφορικώνΑπρίλιος 23, 2017
Σπιτικό κανταϊφι!

Υλικά συνταγής
Υλικά:
500γρ. φύλλο για κανταϊφι
350γρ.καρύδια περασμένα από το μούλτι
150γρ βούτυρο
100γ. μαργαρίνη
2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Υλικά για το σιρόπι:
6 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Φλούδες από ένα λεμόνι
2 ξύλα κανέλας
2-3 γαρύφαλα
3 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, τα ξύλα κανέλας, τα γαρύφαλα, τις φλούδες λεμονιού και το μέλι και τα βράσουμε για 5 λεπτά. Μετά το κατεβάζουμε από την φωτιά και τo αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο και τα ανακατεύουμε. Μετά ξανοίγουμε το κανταϊφι με τα χέρια μας για να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους και το τοποθετούμε στενόμακρα σε μία πιατέλα. Βάζουμε μία κ.σ. από το μείγμα με τα καρύδια μας και το τυλίγουμε ελαφριά για να μην σφίξει και το βάζουμε μέσα στο ταψί. Αυτό το κάνουμε για όλα τα φύλλα του κανταϊφιού. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά πάνω από κάθε κανταϊφι που φτιάξαμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και το ψήνουμε για μία ώρα. Όταν ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και ρίχνουμε αμέσως το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!