Ιανουάριος 25, 2019
Δώσε νοστιμιά στο φαγητό σου με τα μείγματα κάρρυ!

Το κάρρυ είναι το πιο γνωστό μείγμα μπαχαρικών. Η καταγωγή του είναι η Ινδία και το  βασικό του συστατικό είναι ο κουρκουμάς  όπου οφείλει και το κιτρινωπό χρώμα του. Το κάθε κάρρυ  διαφέρει στην γεύση, στο χρώμα, στο άρωμα, στην γευστική του ένταση και στην σύστασή του. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει το μείγμα κάρρυ που θέλει, εξαρτάται από την προτίμηση του και από την  γεύση και το άρωμα που θέλει να δώσει στο φαγητό του.  Συνήθως αποτελείται από πιπέρι, μουστάρδα, καγιέν, γαρύφαλο, κόλιανδρο, τσίλι, τζίντζερ κα.

Κανένα κάρρυ στην αγορά δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Η ποιότητα, η αρωματική δύναμη, οι ποικιλίες των  καρυκευμάτων που θα επιλεχθούν για να το φτιάξουν,  διαφέρουν. 

Το κάρρυ είναι ένα πολύ εύκολο μείγμα μπαχαρικών γιατί ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα φαγητά. Δες παρακάτω την δική μας ποικιλία κάρρυ από διαλεχτά μυρωδάτα μπαχαρικά και δες και σε ποια φαγητά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. 

Αρωματικό κάρρυ: Μείγμα κάρρυ με ήπιο χαρακτήρα,  προσφέρει μία διακριτική γεύση και άρωμα στο φαγητό. Είναι το πιο εύκολο μείγμα γιατί ταιριάζει σε όλα τα φαγητά και είναι  η πιο ασφαλής επιλογή για όλους. Ιδανικό για να φτιάξετε  συνταγές που απαιτούν τα ελαφριά αρώματα του κάρρυ όπως κοτόπουλο, ρύζι και ντρέσινγκς.

Καπνιστό κάρρυ:  Μείγμα κάρρυ το οποίο περιέχει εκτός των άλλων μπαχαρικών και καπνιστή πάπρικα η οποία του προσδίδει το καπνιστό του άρωμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε όλα τα φαγητά όπως, κρεατικά, κοτόπουλα, ομελέτες, όσπρια, ντρέσινγκς, σούπες, λαχανικά. 

Καυτερό κάρρυ: Μείγμα κάρρυ το οποίο περιέχει εκτός των άλλων μπαχαρικών και καυτερό κόκκινο πιπέρι στο  οποίο οφείλει την πικάντικη γεύση του. Αγαπημένο μείγμα των ανθρώπων που τρώνε τα πικάντικα φαγητά.   

Πράσινο κάρρυ: Μείγμα κάρρυ εξαιρετικά καυτερό. Περιέχει κύμινο, κόλιανδρο,  λεμονόχορτο, σκόρδο, πιπέρι πράσινο, κρεμμύδι, άμυλο καλαμποκιού. Το πράσινο χρώμα του το οφείλει στο σπανάκι και πιιπεριά πράσινη που περιέχει επίσης.

Tandoori πάστα κάρρυ: Εξαιρετική καυτερή πάστα με ταμάρινθο και τζίντζερ. 

Πάστα κίτρινου κάρρυ: Πικάντικη πάστα από μείγμα κίτρινου κάρρυ.  Είνα  ιδανική για χρήση σε σούπες και σάλτσες. Ταιριάζει με γάλα καρύδας, κοτόπουλο, γαρίδες, θαλασσινά, λαχανικά και ψάρι

Πάστα κάρρυ Vindaloo Spice paste:  Εξαιρετικά καυτερή πάστα κάρρυ με  κόλιανδρο, τσίλι,, κουρκουμά,. κύμινο και άλλα αρωματικά μπαχαρικά.  

Πάστα κάρρυ Tandoori Spice Marinade: Πικαντικη πάστα κάρρυ με τζίντζερ, ταμάρινθο, σκόρδο και άλλα αρωματικά μπαχαρικά για μαρινάδες. 

Πάστα κάρρυ Κorma Spice Paste: Πικάντικη πάστα ινδικού κάρρυ για κρεατικά και θαλασσινά με τομάτα, κόλιανδρο, καρύδα, κύμινο και άλλα αρωματικά μπαχαρικά. 

Πάστα κάρρυ Τikka Spice marinade: Πικάντικη πάστα ινδικού κάρρυ με ταμάρινθο, πάπρικα, κόλιανδρο και άλλα αρωματικά μπαχαρικά. 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.