Φεβρουάριος 14, 2019
Ποιο τσάι να επιλέξω; Κόκκινο, πράσινο, μαύρο ή λευκό;

Ανακάλυψε τα είδη τσαγιού και φτιάξε μία κούπα  αρωματικού ροφήματος και πάρε όλη την θρεπτική δύναμή του. Πιες και απόλαυσε όποιο είδος τσαγιού σου ταιριάζει   είτε ζεστό είτε κρύο, σκέτο ή ανακατεμένο με βότανα, φρούτα, μπαχαρικά, καρπούς, με λουλούδια.

Πράσινο τσάι Gun Powder:  Αυθεντικό κινέζικο τσάι,  η καλύτερη ποιότητα στο είδος του.              Τρυφερά φύλλα τσαγιού σε ιδιόμορφες μπαλίτσες καλά τυλιγμένες και περίτεχνα σφιχτά  δεμένες, για να κρατηθεί και να παραμείνει  καλά το άρωμά τους κλεισμένο εντός τους. Και όταν βουτηχτούν μέσα στο ζεστό νερό, αναδιπλώνεται και απελευθερώνεται η μοναδική μυρωδιά και ξεχωριστή γεύση τους. Τσάι με  ελαφρώς πικρή γεύση και διακριτικό άρωμα.

Το γεγονός ότι μας τονώνει οφείλεται στην παρουσία τείνης στο τσάι αυτό.  Όσο περισσότερη ώρα μείνει μέσα στο ζεστό νερό κατά την ώρα της παρασκευής του, τόσο πιο πικρή γεύση θα έχει και πιο σκούρο στην όψη του γίνεται. Γι'αυτό κι εμείς θεωρούμε ότι η ιδανική ώρα παραμονής του στο νερό είναι 2-3 λεπτά.

Μαύρο τσάι Κανάρι Κεϋλάνης: Αναζωογονητικό, κλασσικό και αγαπημένο  τσάι που πίνεται πολύ ευχάριστα και σκέτο. Μακριά φύλλα τσαγιού εξαιρετικής ποιότητας με λεπτά αρώματα και δυνατό χαρακτήρα, πλούσιο σε τείνη. 2-3 λεπτά εμποτισμού του στο ζεστό νερό είναι ιδανικός χρόνος για να αναδυθεί το εξαιρετικό άρωμά του. Ιδανική επιλογή για το πρωινό μας ξύπνημα! 

Κόκκινο τσάι Rooibos: Το κόκκινο τσάι είναι αφρικανικής καταγωγής χωρίς τεϊνη. Είναι ελαφρύ, εξαιρετικής ποιότητας, με γλυκιά γεύση και έντονο κοκκινωπό χρώμα. Η γεύση του φέρνει στο μυαλό καρπούς φρούτων και η μυρωδιά του είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Η θα το αγαπήσεις ή θα το απωθήσεις. 

Ρίξε στην τσαγιέρα σου μία κούπα  ζεστό νερό και ρίξτε 1/2 κ.γ. τσάι Rooibos. Όση περισσότερη ώρα παραμείνει μέσα στο ζεστό νερό κατά την παρασκευή του, τόσο πιο γλυκιά γεύση και έντονο χρώμα  και άρωμα θα αφήσει. Πιστεύουμε ότι η προσθήκη ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών στο κόκκινο τσάι, είναι περιττή, γιατί από μόνο του είναι γλυκό, πλούσιο, έντονα εύγεστο και ευχάριστο. Είναι ένα τσάι που αν μείνει αποθηκευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα χάσει το μοναδικό άρωμά του. 

Συγκριτικά με τα άλλα είδη τσαγιού που έχουν τεϊνη το  κόκκινο τσάι Rooibos  δεν έχει και μας δίνει το πλεονέκτημα να το απολαμβάνουμε  είτε ζεστό είτε κρύο όλες τις ώρες της ημέρας.  

Λευκό τσάι Bai Mun Tan: Απολαυστικό ρόφημα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας  με ήπια, λεπτή και φίνα γεύση. Ελαφρώς ψημμένα φύλλα λευκού τσαγιού  με πρασινοκίτρινο χρώμα  με εκπλεπτυσμένο και ντελικάτο άρωμα.

Δείτε εδώ πως θα  ετοιμάσετε σωστα το τσάι

Δείτε εδω την συλλογή των τσαγιών μας

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.