5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΜάρτιος 29, 2019
Πως να χρησιμοποιήσεις τους ξηρούς καρπούς στην μαγειρική
Οι ξηροί καρποί ειναι σπουδαία τρόφιμα με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Είναι τραγανοί και πεντανόστιμοι και οι περισσότεροι από εμάς τα τρώμε σαν σνακ ή συνοδεύουμε τα ποτά μας. Η ποικιλία τους είναι μεγάλη και οι χρήσεις τους πολλές.
Χρησιμοποίησέ τους για να φτιάξεις:
- Mείγμα για πανάρισμα κοτόπουλου & ψάρι: Φτιάξε ενα μείγμα από ψιλοτριμμένα αμύγδαλα, κασιους, φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια και πάναρε το κοτοπουλο και το ψάρι πριν το τηγάνισμα.
- Φυτικά ροφήματα: Το γάλα από καρπούς θεωρείται από πολλούς εύπεπτο και υγιεινό και η διαδικασία παρασκευής του ειναι ίδια για όλους τους ξηρούς καρπούς. Ιδανικό για πρωινό γεύμα με δημητριακά, milkshakes, παγωτά. δες εδώ συνταγή για γάλα αμυγδάλου
- Βούτυρο: Φτιάξε φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο, χτυπώντας στο multi τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου για 3-4 λεπτά με διακοπές μέχρι να βγουν όλα τα έλαιά τους. Έλέγχεις ότι δεν έχουν μικρά κομματάκια και δεν έχουν γίνει μία σκληρή πάστα. Άλλειψε φέτες ψωμιού, τηγανήτες, pankaces, κρέπες, σάντουιτς, φρυγανιές.
- Άλλειμα, πραλίνα φουντουκιού: Σπιτικό και λαχταριστό άλλειμα σοκολάτας με φουντούκια και κακάο για το ψωμί ή κρέπα με μπανάνες. Ιδανικό για πρωινό και δεκατιανό. δες εδώ συνταγή
- Αλεύρι: Αν έχεις ένα καλό και δυνατό μπλέντερ δοκίμασε να φτιάξεις το δικό σου αλεύρι από ξηρούς καρπούς π.χ. από αποφλοιωμένα αμύγδαλα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις ειναι ότι δεν πρέπει να τα χτυπήσεις πολύ ώρα διότι θα καταλήξεις σε βούτυρο αμυγδάλου και όχι αλεύρι. Πρέπει να σταματάς συχνά το μπλέντερ και να καθαρίζεις τα τοιχώματά του από τα αμύγδαλα. Δεν πρέπει να ρίξεις μέσα στον κάδο 1kg αμύγδαλα μονομιάς αλλά περίπου 200γρ την φορά. δες εδώ συνταγή για κέικ & μπισκότα με αλεύρι αμυγδάλου
- Γλυκές τάρτες & γλυκά: Ψιλότριψε τους καρπούς για να φτιάξεις βάσεις για γλυκά π.χ. ωμοφαγικά cheesecake, brownies & τρουφάκια, παραδοσιακά γλυκά όπως καρυδόπιτα & κανταϊφι. & γλυκά του κουταλιού όπως κυδώνι
- Μπάρες δημητριακών: Είναι μία γρήγορη και νόστιμη λύση για σνακ σε όλη την διάρκεια της ημέρας και προσφέρουν ενέργεια θρεπτικά συστατικά. Μπορούν να σε χορτάσουν και να σε ωφελήσουν χωρίς να σε βαρύνουν και είναι πανεύκολες στην παρασκευή τους. Ανάμειξε ξηρους καρπούς, δημητριακά, φρούτα και φτιάξε τις μπάρες δημητριακών της αρεσκείας σου στο σπίτι. δες εδώ συνταγή
- Ρίξε τα σε σαλάτες: Φτιάξτε μία πλούσια σαλάτα με φυλλώδη πολύχρωμα και θρεπτικά λαχανικά όπως μαρούλι, ρόκα, λάχανο, καρότο, ρίξε καρύδια, κάσιους, αμύγδαλα και φτιάξε ένα dressing με ελαιόλαδο, μέλι, αλατι και λεμόνι ή μπαλσάμικο και απόλαυσε.
- Ρίξτε τα σε γιαούρτι. Φτιάξε ένα υγιεινό και χορταστικό δεκατιανό με γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου.
- Ρίξε τα σε σαλάτες φρούτων: ανάμειξε τα φρούτα που ταιριάζουν μεταξύ τους, ρίξε τους μέλι και πασπάλισε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. δες εδώ συνταγή για μπανάνες με μέλι, κανέλα & καρύδια
Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.