Οκτώβριος 25, 2018
Σε ποια φαγητά χρησιμοποιείται ο αστεροειδής γλυκάνισος;

Ο αστεοροειδής γλυκάνισος είναι το μπαχαρικό που  πραγματικά κλέβει την παράσταση στα κοκκινιστά φαγητά και σάλτσες, σε όσπρια, ρύζια, γλυκά του κουταλιού, κρασιά.  Η γεύση του είναι γλυκιά και  και θυμίζει τον μάραθο και την γλυκόριζα. Το άρωμά του είναι έντονο  και πολλοί το χρησιμοποιούν ως διακοσμητικό των πιάτων ή των ροφημάτων λόγω του όμορφου σχήματός του. 

Έχει εντυπωσιακό αστεροειδές σχήμα και είναι το ιδανικό για να διακοσμήσσουμε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα φαγητά με κρέας και τα γλυκά. Με αυτό φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί, αρωματίζουμε το τσάι, φτιάχνουμε λικέρ ή γιορτινές πιατέλες με αποξηραμένες ροδέλες πορτοκαλιού και ξυλάκια κανέλας. 

Ρίξτε 1-2 αστεράκια στα γλυκά του κουταλιού, σε σιρόπια,  σε μαρμελάδες, σε όλα τα κοκκινιστά φαγητά σας, σάλτσες κοκκινιστές, σε όλα τα όσπρια, στα ρύζια, σε σουπες. 

 

Εδώ μπορείτε να  παραγγείλετε αστεροειδή γλυκάνισο

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Τα γραφόμενα στο site μας έχουν συμβουλευτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική και επιστημονική άποψη. Συμβουλευτείτε τον ειδικό σας  γιατρό σε θέματα υγείας σας πάντοτε.