Φεβρουάριος 19, 2019
Τσικνοπέμπτη: Ποια μπαχαρικά για τα κρεατικά να διαλέξω;

Η Τσικνοπέμπτη ειναι μία μέρα χαράς για τους κρεατοφάγους! Εάν περάσεις την μέρα αυτή με τους φίλους σου στο σπίτι, εμείς συγκεντρώσαμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που θα χρειαστείς για να κάνεις τα κρεατικά που θα φτιάξεις ακόμη νοστιμότερα!

Μείγμα για barbeque: Εξαιρετικό μείγμα δικής μας παρασκευής για να ψήσεις κρέας σε σχάρα και γκριλ. Περιέχει πάπρικα καπνιστή, μαύρο, πιπέρι, καστανή ζάχαρη, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι. Χρησιμοποίησε 25γρ του μείγματος/kg κρέατος και δώσε νοστιμιά και απόλαυση σε κάθε σου μπουκιά! Για καλύτερο και γευστικότερο αποτέλεσμα μαρίναρε το κρέας για μερικές ώρες. 

Μείγμα για kebab: Πρόσθεσε 50γρ/kg μείγματος του κιμά  για το kebab που θα φτιάξεις στο σπίτι καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα μπαχαρικά που χρειάζεται. Αρωματικό μείγμα δικής μας παρασκευής.

Μείγμα για κοτοπουλο Chicken Mix: Πρόσθεσε 25γρ του μείγματος/kg κοτόπουλου και δώσε άρωμα και γεύση σε συνταγές για βραστά, ψητά και στο φούρνο πουλερικά. Για καλύτερο και γευστικότερο αποτέλεσμα, μαρίναρε το κοτόπουλο για μερικές ώρες. 

Μείγμα για γύρο: Πρόσθεσε 25γρ του μειγματος/kg της συνολικής ποσότητας του κρέατος για να φτιαξεις το δικό σου αρωματικό και σπιτικό γύρο από χοιρινό ή κοτόπουλο.

Μείγμα για μπιφτέκα Texas: Μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων  για αρωματικά και γευστικά μπιφτέκια.

Μείγμα για λουκάνικα: Φτιάξε  σπιτικά απολαυστικά λουκάνικα με πλούσια γεύση! Ρίξτε 1 κ.σ. σε 500γρ μείγματος

Μείγμα για σνίτσελ με καρύδα Wunder Schnitzel : Μείγμα για σνίτσελ με  φρυγανιά,  πάπρικα, κρεμύδι, γλυκό μπούκοβο, λίγο αλάτι και τριμμένη καρύδα. Άλοίφουμε με αυγό και λάδι το κοτόπουλο, πανάρουμε με το μείγμα και από τις δύο μεριές του. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές του. Μετά από λίγα λεπτά, βγάζουμε τα κοτόπουλα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα αφού πρώτα της έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια του. Συνοδεύουμε με σως γιαουρτού. 

Μείγμα για πανάρισμα κοτόπουλου Chicken Crunch: Ελαφρώς πικάντικο μείγμα δικής μας παρασκευής για πανάρισμα φιλέτου κοτόπουλου ή nuggets με corn flakes για τραγανό αποτέλεσμα! Άλειψε με αυγό και λάδι το κοτόπουλο, πάναρε με το Chicken Crunch και τηγάνισέ το.

Αμερικάνικο mix: Δικής μας παρασκευής αρωματικό μείγμα μπαχαρικών για να φτιάξεις γευστικά ψητά κρεατικά. Επιπλέον ταιριάζει ωραία σε κιμά και  πατάτες φούρνου.

Kentacky mix: Δώσε γεύση και άρωμα σε κρεατικά και πουλερικά. 

Mixed grill: Δικής μας παρασκευής μείγμα για κρεατικά στην σχάρα. 

Cajun: Ελαφρώς καυτερό μείγμα για κρεατικά και πουλερικά.    

Λεμονοπίπερο: Mείγμα πιπεριού με τριμμενο μοσχολέμονο. Ταιριάζει πολύ στις πατάτες φούρνου, στο λεμονάτο κοτόπουλο, στις μπριζόλες, στα μπιφτέκια.  

Λεμονοθύμαρο: Αρωματικό μείγμα θυμαριού με τριμμένο μοσχολέμονο για ψητά κρεατικά, κοτόπουλα, ψάρια και λουκάνικα και πατάτες φούρνου.

Πορτοκαλοπίπερο: Μείγμα πιπεριού με σκόνη πορτοκαλιού για όλα τα κρεατικά όπως και να τα φτιάξεις. 

Πάπρικα καπνιστή: Ιδανικό μείγμα για πατάτες φούρνου και τις τηγανιτές πατάτες. Δίνει καπνιστή γεύση και άρωμα  σε κρεατικά, σε μπιφτέκια και κεφτέδες, σε πουλερικά.  

Δενδρολίβανο: Αρωματικό εύγεστο φυτό, ταιριάζει σε όλα τα ψητά μπριζόλες, κοτόπουλο, χοιρινό, πατάτες φούρνου.  

Θυμάρι: Μκρός θάμνος με δυνατό πλούσιο άρωμα και χρησιμοποιείται σε ψητά κοτόπουλα, χοιρινά, μπριζόλες σάλτσες,  λουκάνικα,  μαρινάδες,  μπιφτέκια, πατάτες φούρνου. 

Ρίγανη: Ελληνικό και αγαπημένο μυρωδικό, που δεν μπορεί να λείπει από κανένα ψητό κρεατικό της ημέρας!

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.