Φεβρουάριος 07, 2019
Υλικά που απογειώνουν γευστικά τις βαρετές σαλάτες!

Μήπως βρίσκεις τις σαλάτες βαρετές και τις αποφεύγεις; Μήπως τις έχεις συνδυάσει με δίαιτες; Λοιπόν οι σαλάτες δεν είναι μόνο μαρούλια, πρασινάδες και αγγουράκια. Συνδύασε μπόλικα πολύχρωμα λαχανικά, βάλε φαντασία και τα υλικά που σου προτείνουμε και αμέσως μπροστά σου θα έχεις ένα ευφάνταστο, πεντανόστιμο, θρεπτικότατο συνοδευτικό ή ένα χορταστικό πλήρες γεύμα!

Μείγμα σπόρων Salad cocktail:  Μείγμα με κουκουνάρι, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, cranberry, κολοκυθόσπορο, σταφίδες. Φτιάξτε μία  πλούσια σαλάτα  με φυλλώδη πολύχρωμα και θρεπτικά λαχανικά όπως μαρούλι, ρόκα, λάχανο, καρότο, ρίξτε το Salad cocktail  και ένα dressing  με ελαιόλαδο, μέλι, αλατι και λεμόνι και απόλαυσε!  

Μείγμα υπερτροφών Power mix: Mείγμα με blueberry, cranberry, goji berry και ιπποφαές. Φτιάξε απολαυστική και χορταστική  πατατοσαλάτα με φρέσκα μυρωδικά ή κρύα σαλάτα με ζυμαρικά, ρίξε το Power mix και  το dressing της επιλογής σου.

Μείγμα ξηρών καρπών Cocktail nuts: Μείγμα με ωμά κάσιους και  αμύγδαλα, σταφίδες μαύρες, cranberries, Χρησιμοποίησέ το σε σαλάτες με φρεσκοκομμένα και τρυφερά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στο τέλος προσθέστε παρμεζάνα και μπαλσάμικο.

Μείγμα αποξηραμένων λαχανικών: Μείγμα με κρεμμύδι, σκόρδο, πράσσο, σχοινόπρασσο, πιπεριά, καρότο. Απλά μούλιασε για 15 λεπτά το μείγμα σε μηλοξηδο ή στο dressing της επιλογή σου και ρίξτε το και ανακάτεψέ το σε  πράσινη σαλάτα. 

Μείγμα κινόας:  Συνδυασμός κόκκινης, μαύρης και λευκής κινόας. Αφού την ξεπλύνουμε πολύ καλά, την χρησιμοποιούμε όπως το ρύζι και το κους κους. Αφού την βράσουμε για 15 λεπτά,  προσθέτουμε λαχανικά, μπαχαρικά ή όσπρια και ελαιόλαδο ή μπορούμε  να φτιάξουμε σαλάτες με βραστά λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Δες εδώ συνταγή 

Λιαστές τομάτες και  τοματίνια: Κόψε τις τομάτες και τα τοματίνια σε μικρά κομματάκια και φτιάξε σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, παρμεζάνα και ρίξε μπαλσάμικο ή φτιάξε ένα dressing με μέλι, λάδι και μουστάρδα και απόλαυσε. 

Αποξηραμένα φρούτα: Διιάλεξε από την μεγάλη ποικιλία των αποξ. φρούτων μας όπως δαμάσκηνα, χουρμάδες, σύκα, βερύκοκα. παπάγια, πορτοκάλι, μάνγκο, ανανά και φτιάξε πρωτότυπες και πλούσιες σαλάτες γεμάτες χρώματα, αρώματα και θρεπτικά συστατικά. 

Για τα dressings:

Μέλι:  Φυσικό, αγνό 100% ανεπεξέργαστο μέλι Ευβοίας, εξαιρετικής ποιότητας. . 

Balsamico και κρέμα balsamico: Ξύδι  που δίνει μία πλούσια, γλυκόξινη γεύση και ένα βελούδινο άρωμα σε όλες τις σαλάτες μας. 

Μηλόξηδο: Ελληνικό, βιολογικό, αφιλτράριστο μηλόξηδο. 

Ελαιόλαδο: Εξαιρετικό, παρθένο ελαιόλαδο από την Μεσσηνία ψυχρής έκθλιψης 0,2 οξύτητας.  

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα.  Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.