Μάιος 17, 2023
κινόα burger!

χορτοφαγικά μπιφτέκια με κινόα:

Υλικά:

- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα

- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

- 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού (χρησιμοποιήστε ψίχα χωρίς γλουτένη αν είναι απαραίτητο)

- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

- 2 κουταλιές της σούπας σπόρους λιναρόσπορου ανακατεμένους με 5 κουταλιές της σούπας νερό (λιναρόσπορος σπόρο)

- 1 κουταλιά της σούπας σόγιας ή tamari

- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

- Ψωμάκια μπέργκερ και τα αγαπημένα σας toppings

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Επενδύστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή λαδώστε το ελαφρά.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, πιέστε τα μαύρα φασόλια με ένα πηρούνι ή με ένα πολτοποιητή μέχρι να είναι σχεδόν πολτοποιημένα

3. Προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα, τις ψίχες ψωμιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο σκόρδο, το λιναρόσπορο, τη σόγια ή τη tamari, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ με τα μαύρα φασόλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αν η μίξη είναι πολύ ξηρή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή περισσότερη ψίχα ψωμιού.

4. Διαμορφώστε το μείγμα σε καλουπάκια στο επιθυμητό μεγέθος και πάχος και τοποθετήστε τα στο ταψί.

5. Ψήστε τα μπιφτέκια κινόας στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν σφιχτά και χρυσά στο εξωτερικό.

6. Μόλις ολοκληρωθεί το ψησίμο, αφαιρέστε τα μπιφτέκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.

7. Σερβίρετε τα μπιφτέκια κινόας σε ψωμάκια μπέργκερ με τα αγαπημένα σας toppings, όπως μαρούλι, ντομάτα, αβοκάντο, χορτοφαγική μαγιονέζα ή άλλες σάλτσες που προτιμάτε.