Νοέμβριος 16, 2021
Σοκολατάκια κάστανο!

Υλικά:

20 μικρά κάστανα προβρασμένα

1 κουβερτούρα (κατά προτίμηση δίχως ζάχαρη)

1 κ.σ. ηλιέλαιο

3 κ.σ. κονιάκ της επιλογής σας ή 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας

λίγο καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόψτε την σοκολάτα, τοποθετήστε την σε μικρό κατσαρολάκι και λιώστε την σε μπεν μαρί. 

2. Βράστε νερό σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα, χαμηλώστε την θερμοκρασία και τοποθετήστε το μικρό κατσαρολάκι με την σοκολάτα επάνω του, έτσι ώστε να λιώσει αργά. 

3. Προσθέστε το κονιάκ ή το εκχύλισμα βανίλιας και το ηλιέλαιο και ανακατέψτε με σπάτουλα. 

4. Χαμηλώστε τελείως την θερμοκρασία και βουτήξτε ένα ένα τα κάστανα μέσα στην σοκολάτα. 

5. Απλώστε ένα αντικολητικό χαρτί σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα κάστανα και πασπαλίστε τα με λίγο τρίμμα καρύδας και όταν κρυώσουν τοποθετήστε τα στο ψυγείο για μία ώρα για να παγώσουν.  Κατόπιν, σερβίρετε!

Καλή επιτυχία!