Ιούνιος 25, 2021
Σοκολατένια μπισκότα με αλεύρι φάβας!

Υλικά:

200γρ αλεύρι φάβας

60ml  λάδι καρύδας

1 αυγό

50γρ. ζάχαρη καρύδας

1 κλωναράκι βανίλιας

1 πρέζα αλάτι 

1/2 κ.γ. banking powder 

100γρ σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ, ρίξτε το αυγό, την ζάχαρη, το  λάδι καρύδας και τα σποράκια της βανίλιας  (με ένα μαχαίρι κόψτε στην μέση το κλωναράκι και με ένα μικρό κουταλάκι πάρτε τα παχύρευστα σποράκια της και ρίξτε τα στο μείγμα) και ανακατέψτε τα με το χέρι, μέχρι έχετε ένα παχύρευστο μείγμα. 

Σε ένα άλλο μπωλ, ρίξτε και ανακατέψτε το αλεύρι φάβας, το αλάτι και το baking powder. Ενώστε τα δύο μείγματα, ρίξτε σε αυτό και ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας. 

Απλώστε μία λαδόκολλα στο ταψί. Προθερμάνετε το φούρνο. 

Πλάστε μικρές μπαλίτσες (λίγο μεγαλύτερες από  μία κουταλιά της σούπας).

Ψήστε τα μπισκοτάκια στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Ελέγξτε ότι έχει ψηθεί το εσωτερικό τους. Αφήστε τα στο φούρνο 2-3 λεπτά παραπάνω, εάν θέλετε να έχουν μία τραγανή υφή. 

Όταν ψηθούν, περιμένετε λίγο να κρυώσουν για να σταθεροποιηθούν και απολαύστε!