Νοέμβριος 15, 2021
Στιφάδο με κάστανα!

Υλικά συνταγής

αποξηραμένο κρεμμύδι
ΚΡΕΜΜΥΔΙ
12,00 € / Κιλό
από 100 γρ. / 1,20 €
ΣΚΟΡΔΟ
12,00 € / Κιλό
από 100 γρ. / 1,20 €

Υλικά:

400γρ προβρασμένα κάστανα 

500γρ μικρά ξερά κρεμμύδια στιφάδου 

150ml χυμός τομάτας

1 κ.γ. τομάτα σε σκόνη 

μισό κεσεδάκι τοματίνια σε κονσέρβα

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη 

1 ξύλο κανέλας

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη 

1 κ.γ. μπαχάρι ολόκληρο 

1/3 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

200ml ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης 

1 πρέζα αλάτι 

1 πρέζα μαύρο πιπέρι σε σκόνη

1 αστεροειδής γλυκάνισος για διακόσμηση

1 κ.σ. κρεμμύδι granule 

1 κ.γ. σκόρδο granule 

Εκτέλεση: 

Αφού καθαρίσουμε τα κρεμμύδια τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στην κατσαρόλα, ολόκληρα χωρίς να τα τεμαχίσουμε. Κατόπιν, προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κρεμμύδια. Αφού πάρουν μία βράση, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.  Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη. Μόλις βράσουν, προσθέτουμε τα προβρασμένα κάστανα και τα σερβίρουμε αφού παραμείνουν μέσα στην σάλτσα για μισή ώρα έτσι ώστε να πάρουν τα αρώματα και την γεύση της. 

* Το κρεμμύδι, το σκόρδο και την τομάτα σε σκόνη, τα προσθέτω για να γίνει το φαγητό αυτό ακόμη πιο γευστικό. 

Καλή επιτυχία!