Δεκέμβριος 06, 2019
Γρήγορη φασολάδα με χάντρες & mix αποξηραμένων λαχανικών!

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ

½  ΚΙΛΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ (ΚΑΤ.)

1 ½ ΦΛ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

150 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 Κ.Γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

¼ Κ.Γ.  ΖΑΧΑΡΗ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΛΕΜΟΝΙ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας και τα φασόλια. Σβήνουμε με την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε βραστό νερό, έτσι ώστε να σκεπάσουμε τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αποξηραμένα λαχανικά και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το φυσικό αλάτι Μεσολογγίου και το πιπέρι  και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε με μπούκοβο, μαϊντανό και επιπλέον χυμό λεμονιού.