Δεκέμβριος 06, 2019
Ρολό γαλοπούλας με mix μεσογειακών βοτάνων & πορτοκάλι!

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ 
1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΟ 
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΜΙΧ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ
1 Κ.Σ. CAJUN  MEIΓΜΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ & ΚΡΕΑΤΑ
2 Κ.Γ. ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 
50 ΓΡ.  ΒΟΥΤΥΡΟ
1 Κ.Σ. DIJON ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ 
1 ΦΛ. ΦΡΕΣΚΟ ​​ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ 
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ​​ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ½  ΛΕΜΟΝΙ
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ  

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, μια κουταλιά της σούπας από το χυμό πορτοκαλιού, το mix μεσογειακών βοτάνων, το μείγμα Cajun και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Παίρνουμε το στήθος γαλοπούλας, το οποίο έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας να είναι καλά χτυπημένο για να μπορούμε να το τυλίξουμε σε ρολό. Αλατίζουμε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές, αλείφουμε από τη μια μεριά με το αρωματικό βούτυρο που έχουμε φτιάξει, ρολάρουμε και το δένουμε σε τρία σημεία με σπάγκο μαγειρικής για να μην ανοίξει. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε σχεδόν τις μισές φέτες από τα πορτοκάλια, βάζουμε από επάνω το ρολό γαλοπούλας, περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού,   αλείφουμε με το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο την επιφάνεια της γαλοπούλας, τοποθετούμε από επάνω τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στον αέρα.
Σερβίρουμε με επιπλέον μείγμα Cajun για πουλερικά και κρέατα.