Δεκέμβριος 06, 2019
Σολωμός σοτέ με λεμονοπίπερο, σπαράγγια & φιλέ αμυγδάλου!

 

ΥΛΙΚΑ:

1 ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ

50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ

2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ

1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

7 ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

½ ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

1 Κ.Γ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

1 Κ.Σ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΠΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα πασπαλίζουμε το φιλέτο σολομού με το λεμονοπίπερο, το αλατίζουμε και έπειτα βάζουμε τον κόλιανδρο.

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη μισή ποσότητα βουτύρου, το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο και το φιλέ αμυγδάλου. Μόλις πάρει χρώμα το φιλέ αμυγδάλου, το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Έπειτα αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και τοποθετούμε το φιλέτο σολομού με την πέτσα προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε με επιπλέον λεμονοπίπερο, φυσικό αλάτι Μεσολογγίου και κόλιανδρο. Μόλις πάρει χρώμα, τον γυρνάμε και από την άλλη μεριά και προσθέτουμε τα σπαράγγια ίσα ίσα για να σοταριστούν. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.