Απρίλιος 08, 2019
Σπιτικό μιλφέιγ!

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα

1λτ γάλα πλήρες

100γρ βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια

2 στικς βανίλιες (με ένα μαχαίρι μυτερό, σχίζουμε τις βανίλιες και με ένα κουτάλι παίρνουμε τα παχύρευστα σποράκια της)

6 κρόκοι αυγών

250γρ ζάχαρη

100 γρ κορν φλάουρ

200γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε την σφολιάτα σε οχτώ λωρίδες,  τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και από τις δύο μεριές τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια και την μισή ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να πάρει βράση. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τους έξι κρόκους,  την υπόλοιπη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Με μία κουτάλα παίρνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Κατόπιν όλο το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μετά το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, το στρώνουμε ίσια και το σκεπάζουμε με  μία μεβράνη η οποία πρέπει να ακουμπάει επάνω στην κρέμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Μετά βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο την ρίχνουμε μέσα στο μίξερ την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα μέσα σε κορνέ.

Σε ένα δίσκο, απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας το ένα δίπλα δίπλα στο άλλο. και απλώνουμε από επάνω τους την μισή κρέμα που φτιάξαμε με μία σπάτουλα. Εν συνεχεία τοποθετούμε τα άλλα δύο φύλλα πάνω από την κρέμα και στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω τους.  Μετά τρίβουμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα φύλλα της σφολιάτας και τα ρίχουμε επάνω από την κρέμα και από το πλάι του γλυκού. Μετά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε το μιφλέιγ στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!